Andreas Tophøj og Rune Barslund

- på Flyfabrikken i Fly
Dato: Fredag 3. december 2021
Døråbning / Arrangementstart: 18:30 / 19.30
Sted: Flyfabrikken
Stå- / Siddepladser: Siddepladser
Pris: DKK 50,- (+ gebyr)

 

Andreas Tophøj og Rune Barslund er to af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik.

De to etniske jyder optræder med violin, accordeon, bratsch, whistle og vokal.

I de senere år har de lagt publikum for fødderne på spillesteder og festivaler i hele Skandinavien, Storbritannien, Irland, og Tyskland.

Bl.a. har store internationale festivaler som Tønder Festival, Celtic Connections og Kaustinen Festival nydt godt af duoens musik.

Andreas og Rune viser en ny retning i folkemusikken, et dansk sammenkog med traditioner fra andre nordatlantiske kyster.

Gennem lange rejser og ophold i Irland, Amerika og Finland har frugtbare møder med keltiske og nordiske musikere og musikkulturer fundet sted.

Resultatet er en musik der spejler det nordiske vejr, med strid blæst, piskende regn og himmelblå opklaring.

I dette karske rum finder musikken varmen, hvirvler, gløder og bliver ekstatisk og undertiden ja: inderlig.

Sådan er også deres originale repertoire, når de to musikalske historiefortællere inviterer på rejse i et flot og medrivende sammenspil.

 

NÅR DE ER LIVE, ER DE ALLERBEDST

 

Særligt ved duoens liveoptrædener stråler disse to herrer, når de underholder med beretninger om livet og skaber musik, der bliver i publikums erindring længe efter at den sidste tone klinger ud.

Andreas og Rune udgav i 2014 EP’en ”The Danish Immigrant”, og i februar 2020 udkom deres første hele album ”Trails & Traces”, hvor også den legendariske finske pianist Timo Alakotila medvirker på to skæringer.

På et af numrene høres også den danske sangerinde Sine Lahm, som mange kender fra Andreas’ gamle band ZAR.

Albummet er nomineret i kategorierne ”Årets Album” og ”Årets Track” ved Danish Music Awards Roots 2020, som afholdes i København d. 29. november.

Andreas Tophøj og Rune Barslund modtog prisen for ”Årets Track” i 2012 ved Danish Music Awards Folk og få år senere blev Andreas nomineret som “Årets Kunstner” i både 2015 og 2017.