David Bowie – Starman

Dato: Torsdag 10. september 2020
Døråbning / Arrangementstart: 18:00 / 19.00
Stå- / Siddepladser: Siddepladser
Pris: DKK 75,- (+ gebyr)

David Bowie - Fortalt af Jan Poulsen

David Bowies uventede død i januar 2016 sendte chokbølger igennem millioner af mennesker verden over. Dette fyrtårn i moderne kultur er nu slukket for evigt.

Bowie var en af de største personligheder i det 21. århundrede. Som hjørnesten i rockhistorien var David Bowie helt frem til sit sidste album, Blackstar fra 2016, konstant søgende og udfordrende; ofte kopieret, sjældent overgået. Han udgav musik i seks årtier, men bevægede sig oftest i sin egen tid uden for tiden.

Selv om musikken var hans hjemmebane, har han påvirket mange andre kunstneriske retninger. Han var et forbillede, et stilikon og en moderne far, og han appellerer til både unge og ældre over alt. Og her mere end fire år efter hans død, er interessen for ham større end nogensinde.

Forfatteren Jan Poulsen har mødt David Bowie flere gange og kommer til Paletten i Viborg torsdag den 10. september 2020, hvor han dels vil fortælle om tusindkunstnerens liv og binde sløjfe på en lang og fantastisk karriere uden sidestykke, dels vil komme med eksempler på, hvordan Bowie har påvirket dansk musik og kultur i bredere forstand.

Jan Poulsen har udgivet bogen ’David Bowie. Starman 1947-2016’, foruden en række bøger om bl.a. Sort Sol, Eik Skaløe og senest om Iggy Pop.