De Danske Hyrder + Marvelous Mosell

Support: Ung Zimba og Frede Fuego
Dato: Fredag 17. august 2018
Døråbning / Arrangementstart: 18:00 / 19.00
Pris: DKK 195,- (+ gebyr)

Paletten fejrer 25 års jubilæum i weekenden 17. - 18. august. Kom til årets vildeste hiphopfest med De Danske Hyrder og Marvelous Mosell!

Om De Danske Hyrder

I 2018 lander der et nyt album fra De Danske Hyrder. For at varme op hertil, har de allerede udgivet to ørehængende sensommer-singler i form af ”Morgensol” samt ”Din Dame”, der handler om at være sammen med hinandens damer på kryds og tværs.

I 2017 udgav De Danske Hyrder deres tredje studiealbum DDH, som er blevet streamet mere end fem millioner gange.

De er gået guld med den potente single ”Med Mine Drenge” og i løbet af sommeren har de over spillet et utal af festivaler i Danmark, hvor de har trukket et hav af publikummer samt modtaget et utal af roser for deres energiske, indlevende sceneshow.

Bag det udsædvanlige navn, banker syv unikke og passionerede hjerter for dansksproget rap og god gammeldags historiefortælling. Igennem de tidlige ungdomsår fungerede deres hjemmestudie som base for diverse for-fester for de nærmeste venner.

Her blev der drukket øl, fortalt røverhistorier, jammet, rappet, sunget og indspillet og pludselig lå deres debutalbum Jeg Fuld Hele Tiden Og Jeg Er Pisse Ligeglad Du klar i 2013.

Omdrejningspunktet i teksterne er livet som unge mænd. Det er tekster om vennerne, festerne, branderterne og ikke mindst oplevelserne. Men på det albummet DDH bevægede de sig også ind i en ny fase i livet. De synger bl.a. på nummeret ”Fucket Mig Op”.

”Engang handlede alt om vodka og stærk absint, nu er det kun min chokolade der er på 70%”

De Danske Hyrder kan snart fejret fire års jubilæum i deres musikalske kollektiv og har rundet 20 mio. streams. Bag De Danske Hyrder gemmer sig musikerne T.O., Joseph, Ado, Oli, Bering, Don Luc og Marty. Drengene er fra Albertslund, og Orgi-E (Suspekt) er naturligvis en af de 15.000 dedikerede fans, der følger det fremadstormende rap-kollektiv ganske tæt.

Om Marvelous Mosell

”Den rappende tidsmaskine”, lød overskriften i Berlingskes portræt af rap-fænomenet Marvelous Mosell i december 2013. Musikken er som hentet direkte fra 80ernes disco og pop og den er altid til at danse til. Hans sange har titler som ”Jeg tænker på dig”, ”Jeg var blevet syg og ku´ li´det” og ”Robin Rubin solgte crack-kokain” – og hans hjemmeklippede, tv-serie-cut-up og som oftest pangfarvede videoer, har fået langt mere end 500.000 afspilninger på YouTube.

 

Musikkritikerne nominerede ham samme år til ikke mindre end fire af deres Steppeulve, og P3 inviterede ham ind som performer til P3 Guld, hvor han straffede scenegulvet i Koncerthuset med ”Dans, bevægelse, fashion” og de forbudte trin der hører til hans single ”Den bedste danser”. I øvrigt stilsikkert produceret, af den absolut åndsbeslægtede samarbejdspartner Tue Track.

Det var umuligt ikke at overgive sig til Mosells kække dansetrin, der ubesværet gled over scenegulvet, mens pigerne skreg og fyrene anerkendende lod sig rocke med og kastede håndtegn og syrede rim direkte tilbage til aftenens ubetinget største helt.

GaffaLiveanmeldelse, 5 stjerner

Jeg blev fan på den der ‘Jeg vil høre alt, hvad det her menneske har lavet’-agtige måde

David MandelP3

Jeg tror, der er mange, der har synes, at rap er blevet for hårdt eller selvhøjtideligt. Der er Mosell helt klart en befrielse fra det. Hans videoer og tekstunivers er meget unikt og minder mig på nogle måder om det, vi selv har haft gang i med Malk de Koijn.

Tue Track