Kops

Dato: Torsdag 8. oktober 2020
Døråbning / Arrangementstart: 19:00 / 20.00
Stå- / Siddepladser: Ståpladser
Pris: DKK 150,- (+ gebyr)

Kops

Mød Oskar Kops Kronback også kendt som KOPS, der denne aften optræder på Paletten i Viborg!

Det 21-årige danske producer-multitalent og stjerneskud sang som barn i et klassisk drengekor og drømte om at blive house-DJ. Som en konsekvens af dette er hans musik inspireret af såvel retro-hiphop som pop og gamle salmer.

KOPS er en del af det københavnske musik-kollektiv Official Music. Han kreerer næsten alle sine sange i Official Musics studie, der befinder sig i et kirketårn i det centrale København.

Sammen med sit Official-team udgav han i 2017 sin første single, “Takes 1 2 know 1”. Sangen strøg direkte til tops på Spotifys danske viral chart, og han blev hurtigt en favorit i blogosfæren. Sangen blev tilmed spillet på amerikansk radio.

Opfølgeren “Sorry Not Sorry” blev flittigt spillet over alt i Europa – herunder på toneangivende kanaler såsom BBC1, Beats og P3. Singlen blev spillet over 300 gange i tysk radio og af over 50 forskellige radiostationer i Italien, Norge og Sverige. Herhjemme blev han i 2018 af Gaffa udråbt til at være blandt de navne, man skulle holde øje med. Samme år spillede han to udsolgte koncerter i London, han var support for Skott, og så spillede han en flot besøgt showcase-koncert på The Great Escape i Brighton.

Hans seneste single, “Salvation”, blev håndplukket som Ugens Uundgåelige på P3. Den strøg direkte ind på den svenske hitliste såvel som på Spotifys danske og norske viral chart. “Salvation” blev streamet over en million gange i de første fem uger, opnåede en plads som nummer 26 på Ebba Chart og blev spillet af radiostationer såsom Amazing Radio, BBC Radio og P3 (DK/SE/NO) og mange flere rundt omkring i Tyskland og resten af Europa.

nye personlige tekster

Den 21-årige producer og musiker, KOPS, udgav i april sin single ”Loved Ones”, der er en dybt personlig fortælling om en families kamp med psykisk sygdom. Til Gaffa har han bl.a. fortalt:

”Jeg prøver altid at ramme noget i folk og derfor er det vigtigt for mig, at den ikke er fastlåst, som en historiefortælling, men mere en form for inspiration til at se hinandens problemer i øjnene og komme over dem sammen. Den skal gerne føles som en mavepuster til lytteren, som igen er velkommen til at perspektivere budskabet og fortolke det.”